Blog

Elke twee weken beantwoordt een trainee op zijn of haar eigen manier een van de volgende vragen:
  • Waar staat de gemeente als organisatie over 2 jaar?
  • Wat heeft de traineeship tot nu toe gebracht?
  • Van welke collega leer jij het meest?
  • Wat zou jij doen als je een dag burgemeester van jouw gemeente bent?
Blog
Elke acht maanden een nieuwe uitdaging

De Trainees 2021 - 2023 stellen zich graag aan je voor...

Elke acht maanden een nieuwe uitdaging

Elke acht maanden een nieuwe uitdaging

door Kalina Vrieze
Elke acht maanden start ik mijn nieuwe werk op een bijzondere manier. Absoluut niet zoals ik had verwacht, maar uitdagend is het zeker.
En dat is precies wat ik zocht in het traineeship: ik wilde elke dag uitgedaagd worden, steeds wat nieuws leren, me verrijken met kennis en perspectieven en verrast worden. Als trainee heb ik mezelf ontwikkeld als professional: zowel wat betreft vaardigheden als op het persoonlijke vlak..

Interview

Een dubbel interview tussen een trainee en een medewerker van een gemeente of andere overheidsorganisatie.
Zo leren we elkaar beter kennen.
Interview
Q&A op de communicatie-afdeling bij gemeente Rijssen-Holten

Q&A op de communicatie-afdeling bij gemeente Rijssen-Holten

Manon Koopman (nieuw trainee) interviewde Karlijn Schabbink (oud trainee), die genomineerd is voor de Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar.
Karlijn, gefeliciteerd! Sinds januari heb je het traineeship bij Regio Twente ingeruild voor de functie ‘strategisch communicatieadviseur’ bij gemeente Rijssen-Holten.
In je eerste jaar bij de gemeente heb je een communicatiecampagne opgezet voor jongeren in de gemeente. Deze campagne heeft het geschopt tot –inmiddels- meerdere landelijke communicatieprijzen.
Ik als nieuwe trainee bij de afdeling communicatie van de gemeente Rijssen-Holten ben nu natuurlijk erg geïnteresseerd. Wat was de aanleiding van de campagne?
Karlijn: “Dat was de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Arco Hofland afgelopen jaar. Hij riep jongeren op om terug te komen naar gemeente Rijssen-Holten nadat ze hun studie elders hadden gedaan. Vanuit die oproep gingen we aan de slag met de vraag: hoe blijft de gemeente toekomstbestendig? De verbinding tussen jongeren en de gemeente is daarbij heel belangrijk. Vaak moeten jongeren zelf met de gemeente in contact komen. Maar wij wilden juist als gemeente met jongeren in contact komen. We zijn echt op zoek gegaan: waar zijn de jongeren in onze gemeente? Hoe bereiken we ze? We zijn gaan denken vanuit de jongeren zelf en kwamen uit bij een campagne met online en offline aanpak. Ik denk dat gemeentes dat sowieso veel moeten doen: vanuit de inwoners denken.”

Plog

In de plogs (een photo-log) volg je de trainees een week lang tijdens hun werkzaamheden. Een uniek inkijkje in wat een trainee zoal doet.
Plog
bottom image