Trainee inhuren

Werk jij bij een Twentse overheidsorganisatie? En ben je nieuwsgierig naar wat een trainee voor jouw organisatie zou kunnen betekenen?
Hieronder zetten we uiteen wat de voordelen voor jouw organisatie zijn, wanneer je deelneemt aan het traineeship Twentse Overheid.

Wat kan een trainee mij bieden?

Trainees zijn frisse young professionals die niet alleen vernieuwende kennis, maar ook dynamische activiteit met zich meebrengen.Trainees willen graag leren van jouw organisatie en zetten zich dan ook vol in op hun projecten en andere opdrachten. Daarnaast denken ze graag met je mee over de processen in jouw organisatie en geven ze terug wat hun opvalt. Hier kan de organisatie zijn voordeel mee doen.
Om te illustreren wat we precies bedoelen, hebben we organisaties die al deelnemen gevraagd om aan te geven wat hun grootste winst is met het inhuren van trainees.
Het volgende kregen wij terug: 
  • Een trainee biedt een frisse blik op allerlei verschillende inhoudelijke en praktische vraagstukken;
  • Een trainee prikkelt onze vaste medewerkers op een positieve manier en helpt ze kennis te maken met ideeën of methodieken die nieuw voor hen zijn. De vaste medewerkers doen dit op hun beurt ook voor de trainee, dat levert mooie samenwerkingen op;
  • Een trainee brengt een ‘jonge’ dynamiek met zich mee en helpt vergrijzing in de organisatie tegen te gaan;
  • Een trainee brengt een specifiek talent met zich mee, die onze organisatie graag wil binnen halen én houden;
  • Een trainee profileert onze organisatie op een positieve manier, vooral onder jongeren. De trainees helpen bij het in de markt zetten van de organisatie als een positieve en gewilde werkgever onder jonge mensen in Twente;

Waar kan ik een trainee voor vragen?

Projecten voor trainees mogen zeer divers zijn. Van een verandertraject op organisatieprocessen, of het opzetten van een samenwerking met burgers of bedrijven, tot het schrijven van een visiedocument of beleidsstuk en dit begeleiden door besluitvorming. Er is heel veel mogelijk op veel verschillende vakgebieden. Belangrijk bij elke opdracht is, dat een trainee goed begeleid wordt door zijn of haar opdrachtgever en dat het duidelijk is wat er van de trainee verwacht wordt.
Daarnaast moedigen wij organisaties aan om uitdagende opdrachten te formuleren; trainees kunnen namelijk erg veel! Een ideale opdracht bevat samenwerking, beleidsoverstijgende elementen en een positie voor de trainee waarin hij of zij daadwerkelijk een verandering teweeg kan brengen in de organisatie. We zien dan ook dat trainees vaak nauw samenwerken of afstemmen met management en/of bestuurders.

En wat wordt er van mij verwacht?

Zoals gezegd zal de trainee goed moeten worden begeleid. Dit betekent vooral dat de opdracht en resultaten duidelijk moeten zijn, dat de trainee bij zijn of haar opdrachtgever terecht kan voor vragen of om te sparren, en dat de trainee actief wordt betrokken bij de werkzaamheden of plannen van de organisatie. Verder werken trainees zelfstandig en pro-actief. Zij zijn in staat om op tijd aan te geven wanneer zij hulp nodig hebben of ergens in betrokken willen worden.

Interesse?

Ben jij vanuit jouw overheidsorganisatie in Twente nieuwsgierig naar het inhuren van een trainee? Neem dan vrijblijvend contact op met Marlies Bodewes, coördinator trainees (m.bodewes@regiotwente.nl) of Aukje Asma, coördinator platform ( a.asma@regiotwente.nl ) of lees het Opdrachtformulier-trainees-eerste-periode
Een opdracht voor de start op 1 september kan tot 1 juni worden aangeleverd
Job alert

Wil je nooit een vacature missen? Meld je aan voor een Job Alert!